Det här behövs:
Pajdeg
3 dl vetemjöl
100 g smör
2 msk kallt vatten
Fyllning
1 1/2 dl hackad gul lök
200 g gravad lax
1 dl hackad dill
3 dl riven ost
2 ägg
2 1/2 dl grädde
1 krm svartpeppar
Romsås
3/4 dl majonäs
3 dl gräddfil
1 knippe gräslök
100 g ishavsrom
1 krm salt
Gör så här:
1. Blanda ingredienserna till pajskalet. Tryck ut degen i en pajform, nagga och låt den stå kallt 30 min. Förgrädda pajskalet 15 minuter i 200 grader.
2. Fräs löken mjuk ca 5 minuter. Skär laxen i små tärningar. Blanda lök, lax, dill och ost.
3. Blanda ihop ägg, grädde och peppar.
4. Lägg laxfyllningen i det förgräddade pajskalet och slå över äggblandningen.
5. Höj värmen till 250 grader. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Rör ihop romsåsen under tiden!
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar